Olemme osa Coronariaa

Yksilöllistä kuntoutusta –tules-, reuma- ja yleisjaksoilla Oulussa

Yksilölliset kuntoutusjaksot (harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus) ovat ensisijaisia kuntoutusmuotoja sekä lapsille että aikuisille, kun

Kuntoutuksen pituus on 16 vuorokautta. Kuntoutus voidaan toteuttaa avo- tai laitosmuotoisena, kahdessa tai kolmessa jaksossa.

Yksilölliset kuntoutusjaksot ovat Kelan kustantamia. Tästä avautuu linkki Kelan sivulle, palvelusta kertovaan esitteeseen.

 

Yksilölliset kuntoutusjaksot Medifamiliassa Oulussa

Vuosina 2016–19 järjestämme harkinnanvaraista yksilökuntoutusta

Medifamilia kuntouttaa Oulussa kylpylähotellissa meren rannalla

Medifamilian yksilöllisten kuntoutusjaksojen paikkana on Break Sokos Hotel Eden Oulussa.

Upea kylpylähotelli sijaitsee mitä parhaimmalla paikalla Oulun Nallikarissa Pohjanlahden rannalla. Meri, puistot ja muu ympäröivä luonto yhdessä vaivattoman hotellielämän kanssa tarjoavat hyvät eväät pysähtyä pohtimaan ja löytämään keinoja toimivan arjen rakentamiseksi.

Medifamilian moniammatillisissa, erikoislääkärijohtoisissa tiimeissä kuntoutusta toteuttavat mm. fysioterapeutit, toimintaterapeutit, sairaanhoitajat, psykologit ja sosiaalialan ammattilaiset.

Kuntoutusjaksoille kutsutaan samanaikaisesti useita kuntoutujia, jotka ovat samankaltaisessa elämäntilanteessa. Tällöin myös vertaistuki on mahdollista.

Yksilölliset kuntoutusjaksot tukevat ja täydentävät kuntoutujan saamaa muuta kuntoutusta. Näemme arvokkaana yhteistyön muiden kuntoutujan arjen selviytymistä tukevien henkilöiden kanssa.

Erityistä lasten kuntoutuksessa

Omaiset osallistuvat lasten kuntoutukseen koko jakson ajan.  Aikuisille omaisille ja sisaruksille on myös erillistä ohjelmaa. Omaisten ohjelman tarkoitus on tarjota tukea ja voimavaroja lapsen ja nuoren sairauden huomioimiseksi perheen arjessa. Tarve omaisten osallistumiseen on syytä mainita perusteluineen myös hoitavan lääkärin suosituksessa kuntotukseen (esim. B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma).

Erityistä aikuisten kuntoutuksessa

Myös perheenjäsen tai muu omainen on tervetullut viideksi vuorokaudeksi mukaan kuntoutukseen. Omaisen osallistumisen tarkoitus on antaa tietoa, tukea ja voimavaroja, joita tarvitaan perheenjäsenen sairauden arkielämään tuomissa haasteissa. Tarve omaisten osallistumiseen on syytä mainita perusteluineen myös hoitavan lääkärin suosituksessa kuntotukseen (esim. B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma).

+

Katri Niemelä

tiimivastaava, toimintaterapeutti AMK
+

Sari Ronkainen

palvelupäällikkö, toimintaterapeutti AMK
+

Eija Riekki

erikoissairaanhoitaja, psykoterapeutti
+

Elviira Keskisärkkä

fysioterapeutti AMK
+

Eveliina Sivén

fysioterapeutti AMK
+

Ida Kouvala

sosionomi AMK
+

Iida Tuomela

fysioterapeutti AMK
+

Katja Laukka

fysioterapeutti AMK
+

Kirsi Kumpuvaara-Virkkala

fysioterapeutti AMK
+

Liisa Pesola

sosionomi AMK, seksuaalineuvoja
+

Nina Keränen

psykologi
+

Pentti Suorsa

sairaanhoitaja, psykoterapeutti
+

Perttu Mattanen

psykiatrinen sairaanhoitaja
+

Sanna Löppönen

sairaanhoitaja AMK
+

Susanna Perämäki

sairaanhoitaja AMK
+

Tuula Mattila

toimintaterapeutti, kuntoutuksen ohjaaja AMK
+

Ville Karnaranta

fysioterapeutti AMK