Kempeleen Zemppi-keskus on monipuolinen kuntoutuspaikka

Medifamilian kuntoutukset ovat siirtyneet Oulun Edenistä Kempeleen Zemppi-keskukseen, joka tarjoaa mielekkäät puitteet kuntoutukselle. Zemppi-keskuksessa on mahdollista majoittua kuntoutuksen ajan hotellitasoisesti tai käydä siellä päiväseltään kotoa käsin. Lähellä on paljon tekemistä myös vapaa-ajalle, joten kuntoutuspäivän jälkeen aika ei käy pitkäksi.  

Perheemme kuntoutusjakso Kempeleessä tarjosi paljon vertaistukea ja mukavaa tekemistä koko perheelle

Perheemme kuntoutusjakso Kempeleessä tarjosi paljon ohjattua pienryhmätoimintaa lapsille ja aikuisille. Kuntoutusjakson parasta antia olivat vertaistuelliset keskustelut muiden kuntoutuksessa mukana olevien perheiden kanssa sekä mahdollisuus pysähtyä juuri omaan arkeemme kuuluvien haasteiden pariin yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Kelan maksuttomissa kuntoutuksissa koko perhe saa vertaistukea ja uusia keinoja arkeen – kuntoutusjakso on myös lepohetki arjen pyörityksestä kylpylähotelliympäristössä

Medifamilialla työskentelevän toimintaterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja Tuula Mattilan mukaan arvokkainta sisältöä sopeutumisvalmennuskursseilla ja yksilökuntoutuksissa on saada keinoja arkeen, vertaistuki ja perheenä yhdessä vietetty aika pois arjen kiireistä hotelliympäristössä.

Down-oireyhtymän diagnoosi on vanhemmille aina shokki – Sopeutumisvalmennus tarjoaa vertaistukea ja voimavaroja uuteen elämäntilanteeseen

Olivia-tytön Down-oireyhtymä yllätti Pekan ja Natalian synnytyssairaalassa heti lapsen syntymän jälkeen. Nyt kaksi vuotta myöhemmin perhe elää valoisaa arkea Multialla. Tukea uuteen elämäntilanteeseen perhe on löytänyt muun muassa lasten neurologisten kehityshäiriöiden perhekurssilta. Myös Pekan ammatista psykiatrisen hoitotyön parissa on ollut hyötyä asian käsittelyssä.

Kuntoutus on paljon muutakin kuin jumppaa – Satu ja Tanja löysivät kuntoutusjaksolta ystäviä ja uutta kipinää elämään

Satun ja Tanjan yksilökuntoutusjaksot tules- ja reumasairaille ovat tulossa päätökseen. Kolme viiden päivän mittaista kuntoutus-jaksoa Zemppi-keskuksessa Oulun kupeessa sijaitsevassa Kempeleessä ovat hitsanneet Satun, Tanjan ja kaksi muuta samalle kurssille osallistunutta kuntoutujaa tiiviiksi ryhmäksi.

Tules- ja reumasairaan kivut hallintaan yksilökuntoutuksessa

Medifamilia järjestää Kelan kustantamaa moniammatillista yksilökuntoutusta tules- ja reumasairaille aikuisille. Kuntoutukseen osallistuvilla asiakkailla on oireina pitkittynyt tuki- ja liikuntaelinsairaus tai reumasairaus.