Diagnoosi Lassin lievästä kehitysvammasta oli shokki – Sopeutumisvalmennuksesta saatu tieto ja tuki hitsasi perheen yhteen

Alkuun Lassi-pojan diagnoosi lievästä kehitysvammasta oli perheelle shokki. Ajatukseen totuttuaan Essi-äiti päätti, että Medifamilian neurologisen kehityshäiriön sopeutumisvalmennuskurssi oli Lassille ja koko heidän perheelleen tarpeen. Irtiotto arjesta tuli tarpeeseen ja perhe pääsi hitsautumaan entistä tiiviimmin yhteen. Valmennuksesta kotiin viemiseksi tuli myös joukko hyödyllisiä oivalluksia ja työkaluja arkeen.

Lasten ja nuorten kuntoutuksessa voimaannutaan ja saadaan monipuolista tietoa arkeen

Hurskaisen seitsenlapsisessa perheessä on kokemusta useammasta Medifamilian sopeutumisvalmennuskurssista ja yksilöllisistä kuntoutusjaksoista. Kursseilta ja kuntoutusjaksoilta perhe on aina saanut apua ja suurta tukea elämäänsä. Luottamuksen synnyttyä tullaan tutulle palveluntuottajalle mielellään myös jatkossa.

Kempeleen Zemppi-keskus on monipuolinen koko perheen kuntoutuspaikka

Zemppi on monitoimikeskus, josta löytyy laajasti aktiviteetteja lapsille, aikuisille ja perheille. Tiloista löytyy muun muassa ravintola, keilahalli, sisäcurlingrata, kuntokeskus, uimahalli sekä muun muassa kiipeilyseinä. Lähellä on paljon tekemistä myös vapaa-ajalle, joten kuntoutuspäivän jälkeen aika ei käy pitkäksi. 

Down-oireyhtymän diagnoosi voi alkuun olla vanhemmille shokki – Sopeutumisvalmennus tarjoaa vertaistukea ja voimavaroja uuteen elämäntilanteeseen

Olivia-tytön Down-oireyhtymä yllätti Pekan ja Natalian synnytyssairaalassa heti lapsen syntymän jälkeen. Nyt kaksi vuotta myöhemmin perhe elää valoisaa arkea Multialla. Tukea uuteen elämäntilanteeseen perhe on löytänyt muun muassa lasten neurologisten kehityshäiriöiden perhekurssilta.

Kuntoutus on paljon muutakin kuin jumppaa – Satu ja Tanja löysivät kuntoutusjaksolta ystäviä ja uutta kipinää elämään

Satun ja Tanjan yksilökuntoutusjaksot tules- ja reumasairaille ovat tulossa päätökseen. Kolme viiden päivän mittaista kuntoutus-jaksoa Zemppi-keskuksessa Oulun kupeessa sijaitsevassa Kempeleessä ovat hitsanneet Satun, Tanjan ja kaksi muuta samalle kurssille osallistunutta kuntoutujaa tiiviiksi ryhmäksi.

Tules- ja reumasairaan kivut hallintaan yksilökuntoutuksessa

Medifamilia järjestää Kelan kustantamaa moniammatillista yksilökuntoutusta tules- ja reumasairaille aikuisille. Kuntoutukseen osallistuvilla asiakkailla on oireina pitkittynyt tuki- ja liikuntaelinsairaus tai reumasairaus.

Perheemme kuntoutusjakso Kempeleessä tarjosi paljon vertaistukea ja mukavaa tekemistä koko perheelle

Perheemme kuntoutusjakso Kempeleessä tarjosi paljon ohjattua pienryhmätoimintaa lapsille ja aikuisille. Kuntoutusjakson parasta antia olivat vertaistuelliset keskustelut muiden kuntoutuksessa mukana olevien perheiden kanssa sekä mahdollisuus pysähtyä juuri omaan arkeemme kuuluvien haasteiden pariin yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

Kelan maksuttomissa kuntoutuksissa koko perhe saa vertaistukea ja uusia keinoja arkeen – kuntoutusjakso on myös lepohetki arjen pyörityksestä kylpylähotelliympäristössä

Medifamilialla työskentelevän toimintaterapeutti ja kuntoutuksen ohjaaja Tuula Mattilan mukaan arvokkainta sisältöä sopeutumisvalmennuskursseilla ja yksilökuntoutuksissa on saada keinoja arkeen, vertaistuki ja perheenä yhdessä vietetty aika pois arjen kiireistä hotelliympäristössä.