Järjestämme LAKU-perhekuntoutusta Oulussa, Tampereella, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

LAKU-perhekuntoutus on tarkoitettu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille 5–15-vuotiaille lapsille tai nuorille ja heidän perheilleen. Kuntoutukseen voi osallistua mikäli lapsella on ADHD-, autismikirjon tai Touretten diagnoosi. LAKU-perhekuntoutus tähtää koko perheen tukemiseen ja arjen helpottumiseen.

Medifamiliassa LAKU-perhekuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykologi, toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja sosionomi. Tarvittaessa kuntoutukseen voi osallistua myös erityislastentarhanopettaja tai erityisopettaja.

Mitä LAKU-perhekuntoutus on?

LAKU-perhekuntoutus on Kelan tarjoamaa moniammatillista kuntoutusta. LAKU-perhekuntoutusta tuottaa Medifamilia sekä Coronaria Kuntoutuspalvelut.

LAKU-kuntoutuksen yleisenä tavoitteena on tukea lapsen psykososiaalista kehitystä ja arjen sujumista eri ympäristöissä. Lisäksi me Medifamiliassa laadimme yksilölliset tavoitteet jokaisen kuntoutujan ja hänen perheensä kanssa.

Kuka voi hakea LAKU-perhekuntoutukseen?

Kuntoutus on suunnattu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneelle 5-15-vuotiaalle lapselle tai nuorelle ja hänen perheelleen. Diagnoosina voi olla ADHD, ADD, autismikirjon häiriö tai Touretten oireyhtymä.

Lisäksi lapsella tai nuorella on pitkäkestoisen, monimuotoisen tuen ja ohjauksen tarve sekä hänen toimintakykynsä on heikentynyt arjen ympäristöissä. Lapsella tai nuorella voi olla myös samanaikaisia käytös- ja tunne-elämän oireita.

Mitä LAKU-kuntoutus sisältää?

LAKU-perhekuntoutus perustuu tiiviiseen yhteistyöhön kuntoutujan sekä hänen perheensä kanssa. Lisäksi kuntoutukseen sisältyy aktiivinen yhteistyö kuntoutujan ja perheen verkostojen kanssa, kuten esim. koulu tai päiväkoti. Kuntoutuksen sisältö räätälöidään yhdessä perheen tarpeiden pohjalta. LAKU-perhekuntoutuksessa tavoitteiden mukaisia taitoja harjoitellaan monipuolisesti.

Kuntoutuskokonaisuus voi kestää enintään 1,5 vuotta. Käyntejä kuntoutukseen kuuluu yhteensä 38 kertaa. Tapaamisia tarjotaan kuntoutujalle, sisaruksille ja vanhemmille sekä koko perheelle yhdessä. Yhteispalavereita kuntoutujan hoitotahon tai muun verkoston kanssa on 2-4 kertaa.

Miten kuntoutukseen haetaan?

Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132.  Hakemuksen liitteenä tulee olla lääkärin B-lausunto tai muu terveydenhuollossa tehty kuntoutussuunnitelma. Lausunto haetaan joko hoitavalta lääkäriltä, tai esimerkiksi koululääkäri tai lasten psykiatri voi kirjoittaa lähetteen.

Ohjeita hakemiseen: www.kela.fi/laku-perhe-kuntoutus

Autamme myös mielellämme hakuprosessissa. Katso alueesi lähimmän LAKU-vastaavan yhteystiedot tästä.

Milloin LAKU-perhekuntoutusta järjestetään?

Kuntoutuksen aloitusaika sovitaan yhdessä asiakasperheen kanssa. Tapaamispaikka sovitaan jokaisen perheen kanssa yksilöllisesti. Tapaamisia toteutetaan esimerkiksi kodissa, koulussa tai toimipaikassamme. Tilamme ovat erinomaiset monipuoliseen tekemiseen sekä yksilö- että perhekäynneillä.

LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu

Perheillä on mahdollisuus osallistua kahteen kuntoutusviikonloppuun yhdessä muiden LAKU-perhekuntoutuksessa olevien perheiden kanssa. Perhekuntoutusviikonloput vietetään rentouttavissa tunnelmissa kylpylähotellissa. Kylpylähotelli sekä kaunis ympäristö ovat mitä mukavin paikka perheen yhteiselle ajalle.

Toimipaikkatiedot 

Oulu

Medifamilia, Isokatu 19 B 14, 3. krs., joka sijaitsee Valkealinnan talossa kaupungin keskustassa.

LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Kempeleen Zemppi-Keskuksessa ja vieressä sijaitsevassa virkistysuimala Zimmarissa.

Tampere

Medifamilia, Hallituskatu 8B,4 krs. Sijaintimme on Tampereen keskustassa, jonne on helppo tulla myös julkisilla kulkuvälineillä.

LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Nokian Scandic Edenissä.

Helsinki

Medifamilia, Mannerheimintie 113, 2 krs. Sijainti on hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella.
LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Hyvinkään Hotelli Sveitsissä.

Hyvinkää

Medifamilia, Hyvinkää Hotelli Sveitsi, Härkävehmaankatu 4.
LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Hyvinkään Hotelli Sveitsissä.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää: 

Oulu:
LAKU-tiimivastaava Laura Alikoski
p. 044 099 1051
laura.alikoski@coronaria.fi

Tampere:
LAKU-tiimivastaava Anna-Reetta Jokelainen
p. 050 448 5294
anna-reetta.jokelainen@coronaria.fi

Hyvinkää:
Tiimivastaava Marjo Niemi
p.040 842 8196
marjo.niemi@coronaria.fi 

Helsinki:
Tiimivastaava Riina Airo-Niemi
p. 040 193 9406
riina.airo-niemi@coronaria.fi