Järjestämme LAKU-perhekuntoutusta neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille 5–15-vuotiaille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Kuntoutusta järjestetään Oulussa, Tampereella, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksutonta.

Mitä LAKU-perhekuntoutus on?

LAKU-perhekuntoutus on Kelan tarjoamaa moniammatillista kuntoutusta 5-15-vuotiaille neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. LAKU-perhekuntoutus perustuu tiiviiseen yhteistyöhön lapsen tai nuoren sekä hänen perheensä kanssa.

Kuntoutuksen tavoitteena on tukea lapsen psykososiaalista kehitystä ja arjen sujumista eri ympäristöissä, kuten esim. kotona, päiväkodissa ja koulussa. Lisäksi jokaiselle kuntoutujalle laaditaan yksilölliset tavoitteet yhdessä kuntoutujan ja hänen perheensä kanssa.

Kenelle LAKU-perhekuntoutus on tarkoitettu?

LAKU-perhekuntoutus on suunnattu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille 5–15-vuotiaille lapsille tai nuorille ja heidän perheilleen. Kuntoutukseen voi osallistua, mikäli lapsella on ADHD-, ADD-, autismikirjon häiriö tai Touretten oireyhtymä.

Lisäksi lapsella tai nuorella on:

Kuntoutuksen sisältö ja toteutus

Kuntoutuksen sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä eri alojen asiantuntijoita. Kuntoutuksen sisältö räätälöidään yhdessä perheen tarpeiden pohjalta. LAKU-perhekuntoutuksessa tavoitteiden mukaisia taitoja harjoitellaan monipuolisesti. Kuntoutukseen sisältyy myös aktiivinen yhteistyö kuntoutujan ja perheen verkostojen kanssa, kuten esim. koulu tai päiväkoti.

Kuntoutuskokonaisuus voi kestää enintään 1,5 vuotta. Käyntejä kuntoutukseen kuuluu yhteensä 38 kertaa. Tapaamisia tarjotaan kuntoutujalle, sisaruksille ja vanhemmille sekä koko perheelle yhdessä. Yhteispalavereita kuntoutujan hoitotahon tai muun verkoston kanssa on 2-4 kertaa.

Missä ja milloin LAKU-perhekuntoutusta järjestetään?

Järjestämme LAKU-perhekuntoutusta Oulussa, Tampereella, Hyvinkäällä ja Helsingissä. Tilamme ovat erinomaiset monipuoliseen tekemiseen sekä yksilö- että perhekäynneillä. Kuntoutuksen aloitusaika ja tapaamispaikka sovitaan aina yksilöllisesti yhdessä asiakasperheen kanssa. LAKU-perhekuntoutus jalkautuu tiiviisti perheen arkeen. Tapaamisia toteutetaan myös esimerkiksi asiakkaan kotona, päiväkodissa tai koulussa.

LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu kylpylähotellissa

Perheillä on mahdollisuus osallistua kahteen kuntoutusviikonloppuun yhdessä muiden LAKU-perhekuntoutuksessa olevien perheiden kanssa. Perhekuntoutusviikonloput vietetään rentouttavissa tunnelmissa kylpylähotellissa. Kylpylähotelli sekä kaunis ympäristö ovat mitä mukavin paikka perheen yhteiselle ajalle.

Kuntoutuksen asiantuntijat

Medifamiliassa LAKU-perhekuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykologi, toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja sosionomi. Tarvittaessa kuntoutukseen voi osallistua myös erityislastentarhanopettaja tai erityisopettaja.

Miten kuntoutukseen haetaan?

1. Hakeakseen kuntoutukseen hakija tarvitsee lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä, koululääkäriltä tai lasten psykiatrilta.

Ohjeita hakemiseen: http://www.kela.fi/laku-perhe-kuntoutus

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus ja liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös Kelan asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

4. Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka ilmoittaa asiasta sinulle ja meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Autamme myös mielellämme hakuprosessissa. Katso alueesi lähimmän LAKU-vastaavan yhteystiedot alta.

Toimipaikkatiedot

Oulu

Medifamilia, Isokatu 19 B 14. Toimitilamme sijaitsee 3 kerroksessa Valkealinnan talossa kaupungin keskustassa. LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Oulussa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa ja vieressä sijaitsevassa virkistysuimala Zimmarissa.

Tampere

Medifamilia, Hallituskatu 8 B. Toimitilamme sijaitsee 4 kerroksessa Tampereen keskustassa hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Nokialla kylpylähotelli Scandic Edenissä.

Helsinki

Medifamilia, Mannerheimintie 113. Toimitilamme sijaitsee 2 kerroksessa hyvien julkisten kulkuyhteyksien varrella. LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu järjestetään Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä.

Hyvinkää

Medifamilia, Härkävehmaankatu 4. Toimitilamme sijaitsee Hyvinkäällä Hotelli Sveitsin tiloissa. LAKU-perhekuntoutuksen viikonloppu Hotelli Sveitsissä.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää:

Oulu:
LAKU-tiimivastaava Laura Alikoski
p. 044 099 1051
laura.alikoski@coronaria.fi

Tampere:
LAKU-tiimivastaava Anna-Reetta Jokelainen
p. 050 448 5294
anna-reetta.jokelainen@coronaria.fi

Hyvinkää ja Helsinki: 
Tiimivastaava Miia-Riikka Toivanen
p. 040 489 3416
miia-riikka.toivanen@coronaria.fi