Aineenvaihduntasairauksien ja sukukromosomipoikkeavuuksien sopeutumisvalmennus, perhekurssi

Kuntoutusta järjestetään Oulussa, Kempeleen Zempissä – liikunnan, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan keskuksessa.

Sopeutumisvalmennus on ryhmässä toteutuvaa kuntoutusta, jossa mahdollistetaan lapsen ja hänen perheensä kokemuksen jakaminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuksessa määritellään yhdessä tavoitteita, jotka ovat lapsiasiakkaalle ja hänen perheelleen realistisia ja merkityksellisiä.

Kurssilta asiakasperhe saa:

Kenelle

Sopeutumisvalmennus on tarkoitettu alle kouluikäiselle, alakoululaiselle ja yläkoululaiselle lapselle ja hänen perheelleen. Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla lapsella on harvinainen endokrinologinen sairaus tai aineenvaihduntasairaus tai sukukromosomipoikkeavuus.

Sopeutumisvalmennus kohdennetaan lapsille seuraavasti:

Sopeutumisvalmennukseen osallistuva lapsiasiakas läheisineen tarvitsee tietoa, ohjausta ja tukea elämäntilanteensa hallintaan sekä keinoja, apua ja valmennusta sairaudesta aiheutuvien haasteiden ymmärtämiseen ja mahdollisten käytännön ongelmien selvittämiseen. Sopeutumisvalmennus on ryhmässä toteutuvaa kuntoutusta, jossa mahdollistetaan lapsen ja hänen perheensä kokemuksen jakaminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Toteutus

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitaja, sosionomi, toimintaterapeutti sekä tarpeen tullen muita asiantuntijoita kuten fysioterapeutti, psykologi tai ravitsemusterapeutti.

Kesto

Kuntoutus toteutetaan 5 vuorokauden mittaisena jaksona (ma-pe). Oulun kurssi järjestetään mukavissa puitteissa Kempeleen Zempissä – liikunnan, hyvinvoinnin ja vapaa-ajan keskuksessa.

Hakeminen ja kurssien ajankohdat

Sopeutumisvalmennuskurssille haetaan Kelan kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin kirjoittaman B-lausunnon tai kuntoutussuunnitelman. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä.

Tarkista ajantasainen paikkatilanne Kelan sivuilla: Kelan kuntoutuskurssihaku Valitse Sanahaku-hakukenttään ”Medifamilia” ja valitse Sairaus-hakukenttään ”Harvinaiset endokrinologiset ja aineenvaihduntasairaudet”, ”Klinefelterin oireyhtymä” tai ”Turnerin oireyhtymä”.

Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta. Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme:

Asiakaspalvelun numero: 010 525 8801
Sähköposti: kuntoutus@coronaria.fi