Autismikirjon häiriötä (lievä tai keskivaikea)sairastavien lasten perhekurssi

Kuntoutusta järjestetään Oulussa, Nokialla ja Kuopiossa.

Sopeutumisvalmennus on ryhmässä tapahtuvaa kuntoutusta, jossa mahdollistetaan lapsen ja hänen perheensä kokemuksen jakaminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuksessa määritellään yhdessä tavoitteita, jotka ovat lapsiasiakkaalle ja hänen perheelleen realistisia ja merkityksellisiä.

Kenelle

Kurssi on tarkoitettu koulunsa aloittaville sekä alakouluikäisille lapsille, joilla on todettu lievä tai keskivaikea autismikirjon häiriö. Lisäksi terveydenhuolto on arvioinut, että asiakasperhe tarvitsee tilanteessaan sopeutumisvalmennusta ja asiakasperhe hyötyy siitä.

Kurssilta asiakasperhe saa: 

Toteutus

Kuntoutuksen monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, joka hyödyntää neuropsykiatrisen kuntoutuksen erityisosaamista.

Kesto

Kuntoutus toteutetaan kahdessa jaksossa ja kesto on yhteensä kymmenen vuorokautta. Oulun kurssi järjestetään mukavissa puitteissa Kempeleen Zempissä. Muut kurssit järjestetään Scandic hotelli Edenissä tai Kuopion kylpylähotelli Rauhalahdessa.

Hakeminen ja kurssien ajankohta

Autismikirjon diagnoosin saaneiden lasten perhekurssille haetaan Kelan kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin kirjoittaman B-lausunnon tai kuntoutussuunnitelman. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä.

Tarkista ajantasainen paikkatilanne Kelan sivuilla: Kelan kuntoutuskurssihaku
Valitse Sanahaku-hakukenttään ”Medifamilia” ja valitse Sairaus-hakukenttään ”Autismikirjon häiriö”.

Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.
Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme:

Asiakaspalvelun numero: 010 525 8801
Sähköposti: kuntoutus@coronaria.fi