Lasten neurologiset kehityshäiriöt, perhekurssi

Järjestämme Kelan kustantamia sopeutumisvalmennuskursseja lapsille, joilla on neurologinen kehityshäiriö. Kurssi on perhekurssi ja se järjestetään Oulussa, Nokialla ja Kuopiossa. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä lasten neurologisen kehityshäiriön sopeutumisvalmennus on?

Sopeutumisvalmennus on ryhmässä tapahtuvaa kuntoutusta, jossa mahdollistetaan lapsen ja hänen perheensä kokemuksien jakaminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuksessa määritellään yhdessä tavoitteita, jotka ovat lapsiasiakkaalle ja hänen perheelleen realistisia ja merkityksellisiä. Kuntoutus järjestetään rentouttavissa kylpylähotellipuitteissa Oulussa, Kuopiossa ja Nokialla.

Kurssilta asiakasperhe saa:

Kenelle sopeutumisvalmennus on tarkoitettu?

Lasten neurologisen kehityshäiriön sopeutumisvalmennuskurssi on tarkoitettu yli 1v. lapsille aina alakouluikään asti. Sopeutumisvalmennus on perhekurssi, johon osallistuu myös lapsen perhe.

Sopeutumisvalmennukseen osallistuvalla lapsella on asianmukaisesti diagnosoitu jokin seuraavista:

Kuntoutuksen sisältö ja toteutus

Kuntoutuksen sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä eri alojen asiantuntijoita, jotka hyödyntävät neuropsykiatrisen kuntoutuksen erityisosaamista.

Kuntoutusjakso kestää viisi (5) vuorokautta. Kuntoutus järjestetään rentouttavissa kylpylähotellipuitteissa Kuopion Rauhalahdessa, Oulussa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa sekä Nokian Scandic Edenissä. Kurssilla majoitutaan hotellissa, mutta asiakasperheellä on mahdollisuus osallistua kurssille myös ilman majoitusta. Myös ruokailut kuuluvat valmennukseen kurssin ajalle.

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita. Perhe saa omaohjaajan kurssille.

Miten kuntoutukseen haetaan?

1. Neurologisten kehityshäiriöiden perhekurssille haetaan Kelan kautta. Hakeaksesi kuntoutukseen tarvitset lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä.

Ajantasaisen paikkatilanteen kursseilla näet Kelan sivuilta: Kelan kuntoutuskurssihaku  
Valitse Sairaus -hakukenttään oikean diagnoosin nimi ja Sana -hakukenttää
n Medifamilia.

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104 tai  Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös Kelan asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta ”Kuntoutusratkaisut”)

Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti. Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.


Diagnoosi Lassin lievästä kehitysvammasta oli shokki – Sopeutumisvalmennuksesta saatu tieto ja tuki hitsasi perheen yhteen


Down-oireyhtymän diagnoosi voi olla vanhemmille shokki – Sopeutumisvalmennus tarjoaa vertaistukea ja voimavaroja uuteen elämäntilanteeseen


Ota yhteyttä ja kerromme lisää:

Oulu:
Palvelupäällikkö Virve Heikkilä

p. 050 591 5784
virve.heikkila@coronaria.fi

Kuopio:
Palvelupäällikkö Sanna Löppönen
p. 044 784 4558
sanna.lopponen@coronaria.fi

Nokia:
Palvelupäällikkö Noora Virta
p. 040 186 8849
noora.virta@coronaria.fi