Järjestämme Kelan kustantamia sopeutumisvalmennuskursseja lapsille ja nuorille, joilla on kielellinen erityisvaikeus. Kurssi on perhekurssi ja se järjestetään Oulussa, Kuopiossa ja Nokialla. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksuton.

Mitä kehityksellisen kielihäiriön sopeutumisvalmennus on?

Sopeutumisvalmennus on Kelan kustantamaa ryhmässä tapahtuvaa kuntoutusta, jossa mahdollistetaan lapsen ja hänen perheensä kokemuksien jakaminen muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Kuntoutuksessa määritellään yhdessä tavoitteita, jotka ovat lapsiasiakkaalle ja hänen perheelleen realistisia ja merkityksellisiä. Kuntoutus järjestetään rentouttavissa kylpylähotellipuitteissa Oulussa, Kuopiossa ja Nokialla.

Kurssilta asiakasperhe saa:

Kenelle sopeutumisvalmennus on tarkoitettu?

Sopeutumisvalmennus on tarkoitettu yli 4-vuotiaille, ala- ja yläkouluikäisille lapsille ja nuorille, joilla on kielellinen erityisvaikeus. Lapsella voi olla puheen tuottamisen tai ymmärtämisen vaikeuksia ja asianmukaisesti diagnosoitu kehityksellinen kielihäiriö. Lisäksi terveydenhuolto on arvioinut, että asiakasperhe tarvitsee tilanteessaan sopeutumisvalmennusta ja hyötyy siitä.

Kuntoutuksen sisältö ja toteutus

Kuntoutuksen sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä eri alojen asiantuntijoita. Kurssikokonaisuus koostuu viiden (5) ja kolmen (3) päivän kuntoutusjaksoista.

Kuntoutus järjestetään rentouttavissa kylpylähotellipuitteissa Kuopion Rauhalahdessa, Oulussa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa sekä Nokian Scandic Edenissä. Kurssilla majoitutaan hotellissa, mutta asiakasperheellä on mahdollisuus osallistua kurssille myös ilman majoitusta. Myös ruokailut kuuluvat valmennukseen kurssin ajalle.

Olemme osa Coronariaa. Katso myös Coronarian kuntoutukset kylpylähotelli Lohja Spa Resortilla sekä Vaasan kylpylähotelli Scandic Waskiassa.

Kurssien asiantuntijat

Kurssien monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa erikoislääkäri, puheterapeutti, psykologi, sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita.

Miten kuntoutukseen haetaan?

1. Hakeaksesi kuntoutukseen tarvitset lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä.

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104 tai  Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös Kelan asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta ”Kuntoutusratkaisut”)

Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti. Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.


Ota yhteyttä, niin kerromme lisää:

Oulu:
Palvelupäällikkö Virve Heikkilä

p. 050 591 5784
virve.heikkila@coronaria.fi

Kuopio:
Palvelupäällikkö Sanna Löppönen
p. 044 784 4558
sanna.lopponen@coronaria.fi

Nokia:
Palvelupäällikkö Noora Virta
p. 040 186 8849
noora.virta@coronaria.fi