Sopeutumisvalmennuskursseilta voimia ja jaksamista perheen arkeen

Sopeutumisvalmennuskurssit ovat Medifamilian koko perheelle järjestämää sairausryhmäkohtaista kuntoutusta. Kurssin pituus on joko viisi (5), kahdeksan (8) tai kymmenen (10) vuorokautta asiakkaan valitsemassa kylpylähotellissa. Sopeutumisvalmennuskurssit ovat Kelan kustantamia ja asiakkaalle maksuttomia.

Järjestämme sopeutumisvalmennusta:

Sopeutumisvalmennuskurssit kylpylähotellin rentouttavassa ympäristössä

Sopeutumisvalmennuskurssit pidetään Kempeleen Zemppi-Keskuksessa, Nokian kylpylähotelli Scandic Edenissä ja Kuopion kylpylähotelli Rauhalahdessa.

Upeat kylpylähotellit sijaitsevat mitä parhaimmalla paikoilla. Meri, puistot ja muu ympäröivä luonto yhdessä vaivattoman hotellielämän kanssa tarjoavat hyvät eväät löytää keinoja arjen haasteisiin ja perheen voimavarojen vahvistamiseen.

Ohjattua ohjelmaa päivisin ja vapaa-aikaa iltaisin

Päiväohjelmaa on ryhmissä lapsille ja vanhemmille erikseen sekä yhdessä koko perheelle. Iltaisin nautitaan vapaa-ajasta perheen kesken mukavan yhdessäolon ja rentoutumisen merkeissä.

Sopeutumisvalmennuskurssit vahvistavat perheen voimavaroja

Sopeutumisvalmennuskurssien tavoitteena on tukea perheitä lapsen terveydentilaan liittyvissä haasteissa ja vahvistaa perheen voimavaroja. Lisäksi kurssit antavat koko perheelle tietoa sairaudesta, kuntoutuksesta ja erilaisista tukitoimista.

Tapaamalla muita samanlaisessa elämäntilanteessa olevia perheitä, voivat aikuiset ja lapset jakaa kokemuksiaan ja saada uusia vinkkejä omaan arkipäiväänsä.

Lisäksi laadimme yhdessä jokaisen lapsen ja perheen kanssa kuntoutuksen yksilölliset tavoitteet, jotka liittyvät sujuvan arjen rakentamiseen.