Olemme osa Coronariaa

 

LAKU-kuntoutus tähtää koko perheen tukemiseen ja arjen helpottumiseen

LAKU-perhekuntoutus on Kelan tarjoamaa kuntoutusta. LAKU-kuntoutus on tarkoitettu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille 5–15-vuotiaille lapsille tai nuorille ja heidän perheilleen.

LAKU-kuntoutuksen yleisenä tavoitteena on tukea lapsen psykososiaalista kehitystä ja arjen sujumista eri ympäristöissä. Lisäksi me Medifamiliassa laadimme yksilölliset tavoitteet jokaisen kuntoutujan ja hänen perheensä kanssa.

Medifamiliassa LAKU-kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykologi, toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja sosionomi. Tarvittaessa kuntoutukseen voi osallistua myös erityislastentarhanopettaja tai erityisopettaja.

 

MF-pienikuvitus-ruukku

 

Mitä LAKU-kuntoutus sisältää?

LAKU-perhekuntoutus perustuu tiiviiseen yhteistyöhön kuntoutujan sekä hänen perheensä kanssa. Lisäksi kuntoutukseen sisältyy aktiivinen yhteistyö myös kuntoutujan ja perheen verkostojen kanssa, kuten esim. koulu tai päiväkoti. Kuntoutuksen sisältö räätälöidään yhdessä perheen tarpeiden pohjalta. LAKU-kuntoutuksessa tavoitteiden mukaisia taitoja harjoitellaan monipuolisesti.

Kuntoutuskokonaisuus voi kestää enintään 1,5 vuotta. Käyntejä kuntoutukseen kuuluu yhteensä 38 kertaa. Tapaamisia tarjotaan erikseen kuntoutujalle, sisaruksille ja vanhemmille sekä koko perheelle yhdessä.  Yhteispalavereita kuntoutujan hoitotahon tai muun verkoston kanssa on 2-4 kertaa.

Helsingin LAKU-kuntoutuksessa tapaamme Medifamilian tiloissa Mannerheimintiellä,  jonne on helppo tulla myös julkisilla kulkuvälineille. Osoite on Mannerheimintie 113, 2 krs.

Hyvinkään LAKU-kuntoutuksessa tapaamme Medifamilian tiloissa Hotelli Sveitsissä Hyvinkäällä. Osoite on Härkävehmaankatu 4.

Molemmissa paikoissa tilamme ovat erinomaiset monipuoliseen tekemiseen sekä yksilö- että perhekäynneillä.

Perheillä on mahdollisuus osallistua lisäksi kahteen kuntoutusviikonloppuun yhdessä muiden LAKU-kuntoutuksessa olevien perheiden kanssa. Sekä Helsingin että Hyvinkään LAKU-kuntoutukseen kuuluvat perhekuntoutusviikonloput vietetään rentouttavissa tunnelmissa Hotel Sveitsissä Hyvinkäällä. Kylpylähotelli sekä kaunis ympäristö ovat mitä mukavin paikka perheen yhteiselle ajalle.

Lisätietoja, LAKU-kuntoutus Helsinki ja Hyvinkää

Hyvinkää: LAKU-koordinaattori, toimintaterapeutti Laura Virtapuro p. p.040 6242120 laura.virtapuro@coronaria.fi

Helsinki: Tiimivastaava, psykologi Riina Airo-Niemi p. 040 193 9406 riina.airo-niemi@coronaria.fi

Aluepäällikkö (Helsinki ja Hyvinkää), Tanja Karjalainen p. 040 583 5498 tanja.karjalainen3@coronaria.fi

MF-pienikuvitus-pallo