Olemme osa Coronariaa

LAKU-kuntoutus tähtää koko perheen tukemiseen ja arjen helpottumiseen

LAKU-perhekuntoutus on Kelan tarjoamaa kuntoutusta. LAKU-kuntoutus on tarkoitettu neuropsykiatrisen diagnoosin saaneille 5–15-vuotiaille lapsille tai nuorille ja heidän perheilleen.

LAKU-kuntoutuksen yleisenä tavoitteena on tukea lapsen psykososiaalista kehitystä ja arjen sujumista eri ympäristöissä. Lisäksi me Medifamiliassa laadimme yksilölliset tavoitteet jokaisen kuntoutujan ja hänen perheensä kanssa.

Medifamiliassa LAKU-kuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lastenpsykiatrian erikoislääkäri, psykologi, toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja ja sosionomi. Tarvittaessa kuntoutukseen voi osallistua myös erityislastentarhanopettaja tai erityisopettaja.

 

MF-pienikuvitus-koivut

 

Mitä LAKU-kuntoutus sisältää?

LAKU-perhekuntoutus perustuu tiiviiseen yhteistyöhön kuntoutujan sekä hänen perheensä kanssa. Lisäksi kuntoutukseen sisältyy aktiivinen yhteistyö myös kuntoutujan ja perheen verkostojen kanssa, kuten esim. koulu tai päiväkoti. Kuntoutuksen sisältö räätälöidään yhdessä perheen tarpeiden pohjalta. LAKU-kuntoutuksessa tavoitteiden mukaisia taitoja harjoitellaan monipuolisesti.

Kuntoutuskokonaisuus voi kestää enintään 1,5 vuotta. Käyntejä kuntoutukseen kuuluu yhteensä 38 kertaa. Tapaamisia tarjotaan erikseen kuntoutujalle, sisaruksille ja vanhemmille sekä koko perheelle yhdessä.  Yhteispalavereita kuntoutujan hoitotahon tai muun verkoston kanssa on 2-4 kertaa.

Oulun LAKU-kuntoutuksessa kokoonnumme Medifamilian toimitiloihin Break Sokos Hotel Edeniin (Holstinsalmentie 29, 2krs.) tai Valkealinnan taloon kaupungin keskustaan (Isokatu 19 B 14, 3. krs.). Tapaamispaikka sovitaan jokaisen perheen kanssa yksilöllisesti. Tilamme ovat erinomaiset monipuoliseen tekemiseen sekä yksilö- että perhekäynneillä.

Perheillä on mahdollisuus osallistua lisäksi kahteen kuntoutusviikonloppuun yhdessä muiden LAKU-kuntoutuksessa olevien perheiden kanssa. Oulun LAKU-kuntoutukseen kuuluvat perhekuntoutusviikonloput vietetään merellisissä tunnelmissa Break Sokos Hotel Edenissä Nallikarissa. Kylpylähotelli sekä hiekkarannoistaan kuulu ympäristö ovat mitä mukavin paikka perheen yhteiselle ajalle.

 

Lisätietoja, LAKU-kuntoutus Oulu

LAKU-koordinaattori, Suvi Löytynoja p. 040 769 0317 suvi.loytynoja@coronaria.fi

Aluepäällikkö Liisa Pesola p. 044 788 8894  liisa.pesola@coronaria.fi

 

MF-pienikuvitus-piknik