Yksilöllistä kuntoutusta lapsille ja nuorille

Tarjoamme Kelan kustantamaa kuntoutusta lapsille, nuorille ja perheille. Kuntoutukset luokitellaan Kelan mukaisesti harkinnanvaraiseen ja vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen. Lisäksi tarjoamme toimintaterapiaa ja neuropsykiatrista valmennusta itsemaksaville sekä kuntien palveluseteliasiakkaille.

Tarjoamme seuraavia palveluita:

Yksilölliset kuntoutusjaksot hotelleissa eri puolella Suomea

Medifamilian yksilölliset kuntoutusjaksot järjestetään Kempeleen Zemppi-Keskuksessa Nokian kylpylähotelli Scandic Edenissä ja Hyvinkään Hotelli Sveitsissä.

Hotellit sijaitsevat mitä parhaimmilla paikoilla. Meri, puistot ja muu ympäröivä kaunis luonto yhdessä vaivattoman hotellielämän kanssa tarjoavat hyvät eväät pysähtyä ja löytää keinoja toimivan arjen rakentamiseksi.

Medifamilian moniammatillisissa tiimeissä kuntoutuksesta vastaavat mm. erikoislääkärit, fysioterapeutit, toimintaterapeutit, sairaanhoitajat, psykologit ja sosiaalialan ammattilaiset.

Yksilölliset kuntoutusjaksot tukevat ja täydentävät kuntoutujan saamaa muuta kuntoutusta. Näemme arvokkaana yhteistyön muiden kuntoutujan arjen toimijoiden ja verkostojen kanssa.

Erityistä lasten kuntoutuksessa

Lasten lähiomaiset osallistuvat kuntoutukseen koko jakson ajan. Aikuisille ja sisaruksille on myös erillistä ohjelmaa. Lähiomaisten ohjelman tarkoitus on tarjota tukea ja voimavaroja lapsen sairauden huomioimiseksi perheen arjessa. Tarve lähiomaisten osallistumiseen on syytä mainita perusteluineen myös hoitavan lääkärin kuntoutussuosituksessa (esim. B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma).