Yksilöllistä kuntoutusta lapsille ja nuorille

Toteutamme Kelan kustantamaa kuntoutusta lapsille, nuorille ja perheille. Kuntoutukset luokitellaan Kelan mukaisesti harkinnanvaraiseen ja vaativaan lääkinnällisen kuntoutukseen. Lisäksi tarjoamme toimintaterapiaa ja neuropsykiatrista valmennusta itsemaksaville sekä kuntien palveluseteliasiakkaille.

Tarjoamme seuraavia palveluita:

Yksilölliset kuntoutusjaksot hotelleissa eri puolella Suomea

Oulussa Medifamilian yksilöllisten kuntoutusjaksot järjestetään kylpylähotelli Edenissä, Nokialla kylpylähotelli Scandic Edenissä ja Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä.

Hotellit sijaitsevat mitä parhaimmilla paikoilla. Meri, puistot ja muu ympäröivä kaunis luonto yhdessä vaivattoman hotellielämän kanssa tarjoavat hyvät eväät pysähtyä ja löytää keinoja toimivan arjen rakentamiseksi.

Medifamilian moniammatillisissa tiimeissä kuntoutuksesta vastaavat mm. erikoislääkärit, fysioterapeutit, toimintaterapeutit, sairaanhoitajat, psykologit ja sosiaalialan ammattilaiset.

Yksilölliset kuntoutusjaksot tukevat ja täydentävät kuntoutujan saamaa muuta kuntoutusta. Näemme arvokkaana yhteistyön muiden kuntoutujan arjen toimijoiden ja verkoston kanssa.

Erityistä lasten kuntoutuksessa

Omaiset osallistuvat lasten kuntoutukseen koko jakson ajan.  Aikuisille omaisille ja sisaruksille on myös erillistä ohjelmaa. Omaisten ohjelman tarkoitus on tarjota tukea ja voimavaroja lapsen sairauden huomioimiseksi perheen arjessa. Tarve omaisten osallistumiseen on syytä mainita perusteluineen myös hoitavan lääkärin suosituksessa kuntoutukseen (esim. B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma).