Ikääntyneen monisairaan IKKU-kurssit yli 68-vuotiaille

Kuntoutusta järjestetään Nokialla, Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Mitä IKKU-kuntoutus on?

IKKU-kuntoutuksen tavoitteena on ikääntyneen omatoimisuuden ylläpitäminen sekä keinojen kartuttaminen arjen toiminnoissa selviytymiseen. Kuntoutus on ryhmämuotoista ja kurssille osallistuu samanaikaisesti 10 kuntoutujaa. IKKU-kuntoutuksesta saat tukea ikääntymisen ja sairauksien tuomiin arjen haasteisiin ja mahdollisuuden vertaistuelliseen toimintaan. Kurssit ovat Kelan kustantamia.

IKKU-kuntoutuskurssi kestää kokonaisuudessaan 10 vuorokautta ja se toteutetaan kahdessa viiden (5) vuorokauden jaksossa. Lisäksi IKKU-kuntoutukseen sisältyy ennakkoyhteydenotto ennen ensimmäisen kuntoutusjakson alkua, kotikäynti kuntoutusjaksojen välissä sekä kuntoutusjaksojen jälkeen 2–4 seurantayhteydenottoa. Kotikäynnille osallistuu myös kuntoutujan omainen hahmottaakseen kuntoutujan tuen tarpeen ja kyetäkseen edistämään hänen kuntoutumista.

IKKU-kuntoutuksessa otetaan huomioon jokaisen kuntoutujan yksilöllinen kuntoutustarve ja tavoitteet. Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja tiimin asiantuntijoiden kanssa. IKKU-kurssilla voit yöpyä kuntoutuspaikassa tai käydä kuntoutuksessa päivittäin kotoa käsin.

Kuka voi hakea IKKU-kuntoutuskurssille?

Voit hakea IKKU-kurssille, jos olet työelämän jo taakse jättänyt yli 68-vuotias ja sairauksista johtuen sinulla on vaikeuksia selviytyä kotona. IKKU-kuntoutuskurssille voivat hakea kotona tai palvelutalossa asuvat monisairaat aikuiset, jotka ovat poissa työelämästä. Kurssi myönnetään henkilöille, joiden selviytymistä ja osallistumista arjen toimintoihin voidaan tukea kuntoutumisen keinoin. Kurssille hakeutuvalla kuntoutujalla tulee olla riittävän itsenäinen toimintakyky, jotta hän kykenee liikkumaan omatoimisesti kuntoutuspaikassa ilman jatkuvaa avustamista.

Missä ja milloin IKKU-kuntoutusta järjestetään?

Medifamilia järjestää kursseja Nokialla hotelli Scandic Edenissä, Helsingissä hotelli Rantapuistossa ja Hyvinkäällä hotelli Sveitsissä. Kurssit järjestetään rentouttavissa hotellipuitteissa. Kuntoutuksesta vastaavat Medifamilian kokeneet moniammatilliset tiimit.

Kurssien ajankohdat löydät Kelan kuntoutuskurssihausta . Kirjoita ”Sairaus” -hakukenttään ”ikääntyneet monisairaat” ja ”Sanahaku” -kenttään Medifamilia.

Moniammatillinen työryhmä

Medifamiliassa IKKU-kuntoutuskursseista vastaa moniammatillinen työryhmä. Meillä kanssasi kuntoutusjaksoilla työskentelevät esimerkiksi erikoislääkäri, sairaanhoitaja,  toimintaterapeutti, fysioterapeutti, sosionomi, psykologi ja ravitsemusterapeutti.

Miten kuntoutukseen haetaan?

IKKU-kursseille haetaan Kelan kautta ja kuntoutus on harkinnanvaraista kuntoutusta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin kirjoittaman B-lausunnon tai kuntoutussuunnitelman. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä.

Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.
Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Lisätietoja hakemisesta saat Kelan sivuilta; https://www.kela.fi/ikaantyneet-monisairaat-ikku-kurssi

Ota yhteyttä ja kerromme lisää:

Nokia:
Tiimivastaava Ninni Vatula-Heikkinen
p. 040 671 5000
ninni.vatula@coronaria.fi

Hyvinkää:
Tiimivastaava Marjo Niemi
p. 040 842 8196
marjo.niemi@coronaria.fi

Helsinki:
Tiimivastaava Jaana Pylvänäinen
p. 044 045 0258
jaana.pylvanainen@coronaria.fi