Lasten yleis- ja neurologinen
moniammatillinen yksilökuntoutus

Järjestämme yksilökuntoutusta alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on neurologinen, neuropsykiatrinen, kehityksellinen tai muu sairaus tai vamma, johon liittyy tehostetun yksilökuntoutuksen tarve. Kuntoutus järjestetään rentouttavissa hotellipuitteissa Oulussa, Nokialla ja Hyvinkäällä. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. 

Mitä lasten ja nuorten yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus on?

Lapsen ja nuoren yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus on moniammatillista kuntoutusta alle 18-vuotiaalle lapselle tai nuorelle ja hänen perheelleen. Lisäksi kuntoutus on tarkoitettu 18-25-vuotiaalle nuorelle aikuiselle tilanteessa, jossa nuoren sairaus, elämäntilanne sekä kuntoutumisen tarve edellyttävät tiivistä yhteistyötä koko perheen voimin.

Kuntoutuksessa kartoitetaan kuntoutujan ja hänen perheensä kokonaistilanne ja etsitään konkreettisia, arkea tukevia ratkaisuja. Kuntoutuksessa huomioidaan kuntoutujan iänmukainen suoriutuminen ja erilaiset toimintaympäristöt. 

Kuntoutuksen tavoitteena on:

Kenelle lasten ja nuorten yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus on tarkoitettu?

Kuntoutukseen osallistuvalla lapsella tai nuorella on asianmukaisesti diagnosoitu neurologinen, neuropsykiatrinen, kehityksellinen tai muu sairaus tai vamma, johon liittyy yksilöllisen ja tehostetun yksilökuntoutuksen tarve. Lapsella voi olla myös kehitysviive tai muu kehityshäiriö.

Lisäksi lapsella tai nuorella on:

Kuntoutuksen sisältö ja toteutus

Kuntoutuksen sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä eri alojen asiantuntijoita. Lapsen tai nuoren huoltaja tai perhe osallistuu kuntoutusjakson toteutukseen kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Näkökulma kuntoutukseen on perhelähtöinen ja ratkaisukeskeinen. 

Asiakas voi osallistua kuntoutukseen laitosmuotoisesti hotellissa yöpyen tai avomuotoisesti ilman hotellimajoitusta. Kuntoutus sisältää yksilöllisiä, toiminnallisia menetelmiä hyödyntäviä tapaamisia sekä ryhmämuotoista, vuorovaikutustaitojen harjoittelua ja vertaistukea mahdollistavaa toimintaa.

Kuntoutus kestää enintään 15 vuorokautta (harkinnanvarainen) tai 23 vuorokautta (vaativa lääkinnällinen kuntoutus), jotka toteutetaan kahdessa tai kolmessa jaksossa. Jaksojen ajankohdat sovitaan yksilöllisesti palvelutuottajan ja asiakkaan kanssa. 

Kuntoutuksen asiantuntijat

Kuntoutuksen monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat muun muassa erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita, kuten neuropsykologi. 

Missä ja milloin kuntoutusta järjestetään?

Järjestämme lasten yksilöllisiä kuntoutusjaksoja Oulussa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa, Nokialla Scandic Edenissä ja Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä. Kuntoutuksen aloitusaika sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutusjaksoja järjestetään lähes viikoittain. Kuntoutukseen voit osallistua kaikkialta Suomesta.

Oulu ja Nokia:  Harkinnanvarainen ja vaativa kuntoutus

Hyvinkää:  Harkinnanvarainen kuntoutus

Miten kuntoutukseen haetaan?

1. Hakeakseen kuntoutukseen hakija tarvitsee lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä. Tarkemmat tiedot hakemisesta löydät Kelan sivuilta.

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU104 tai harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen:
Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa myös Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta: https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta ”Kuntoutusratkaisut”)

Autamme mielellämme hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä, katso yhteystiedot tämän sivun alalaidasta. 

Lisätietoa moniammatillisesta yksilökuntoutuksesta

Moniammatillisesta yksilökuntoutuksesta löytyy lisätietoja myös Kelan sivuilta.

Lue lisää: Moniammatillinen yksilökuntoutus

Lue lisää: Vaativa lääkinnällinen moniammatillinen yksilökuntoutus 

 

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää:

Oulu
Tiimivastaava Tuula Mattila
p. 040 656 9462
tuula.mattila@coronaria.fi

Nokia
Tiimivastaava Marjut Pienimäki
p. 040 194 2289
marjut.pienimaki@coronaria.fi

Hyvinkää
Tiimivastaava Marjo Niemi
p. 040 842 8196
marjo.niemi@coronaria.fi

+

Anna-Reetta Jokelainen

toimintaterapeutti
+

Jenna Räsänen

Toimintaterapeutti
+

Maija Syrjä

toimintaterpeutti AMK
+

Marjut Pienimäki

toimintaterapeutti
+

Outi Laaksomies

Fysioterapeutti