Lasten ja nuorten yleis- ja neurologinen
moniammatillinen yksilökuntoutus

Järjestämme yksilökuntoutusta alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on neurologinen tai neuropsykiatrinen diagnoosi tai muu kehityksellinen sairaus tai vamma, johon liittyy tehostetun yksilökuntoutuksen tarve. Moniammatillinen yksilökuntoutus järjestetään rentouttavissa hotellipuitteissa Oulussa, Nokialla ja Hyvinkäällä. Kelan palveluna kuntoutus on asiakkaalle maksutonta. 

Mitä lasten ja nuorten yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus on?

Lapsen ja nuoren yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus on moniammatillista kuntoutusta alle 18-vuotiaalle lapselle tai nuorelle ja hänen perheelleen. Lisäksi kuntoutus on tarkoitettu 18-25-vuotiaalle nuorelle aikuiselle tilanteessa, jossa nuoren sairaus, elämäntilanne sekä kuntoutumisen tarve edellyttävät tiivistä yhteistyötä koko perheen voimin.

Kuntoutuksessa kartoitetaan kuntoutujan ja hänen perheensä kokonaistilanne ja etsitään konkreettisia, arkea tukevia ratkaisuja. Kuntoutuksessa huomioidaan kuntoutujan iänmukainen suoriutuminen ja erilaiset toimintaympäristöt. 

Kuntoutuksen tavoitteena on:


Kenelle lasten ja nuorten yleis- ja neurologinen yksilökuntoutus on tarkoitettu?

Kuntoutukseen osallistuvalla lapsella tai nuorella on neurologinen tai neuropsykiatrinen diagnoosi tai jokin muu kehityksellinen sairaus tai vamma, johon liittyy yksilöllisen ja tehostetun yksilökuntoutuksen tarve. Lapsella voi olla myös kehitysviive tai muu kehityshäiriö. Nepsy-asiakkaillamme voi olla esimerkiksi diagnosoitu ADHD, ADD, asperger tai autismi.

Lisäksi lapsella tai nuorella on:


Blogi: Perheemme kuntoutusjakso Kempeleessä tarjosi paljon vertaistukea

Blogi: Lasten ja nuorten kuntoutuksessa voimaannutaan ja saadaan tukea arkeen


Oulun kupeessa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa on nyt hyvin tilaa uusille perheille kuntoutukseen! Tutustu Zemppi-Keskukseen tästä


Kuntoutuksen sisältö ja toteutus

Medifamilialla kuntoutuksen sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä eri alojen asiantuntijoita. Lapsen tai nuoren huoltaja tai perhe osallistuu kuntoutusjakson toteutukseen kuntoutussuunnitelman mukaisesti. Näkökulma kuntoutukseen on perhelähtöinen ja ratkaisukeskeinen. 

Asiakas voi osallistua kuntoutukseen yöpyen kuntoutusjakson aikana hotellissa tai halutessaan ilman hotellimajoitusta yöpyen omassa kodissaan. Kuntoutus sisältää yksilöllisiä, toiminnallisia menetelmiä hyödyntäviä tapaamisia sekä ryhmämuotoista, vuorovaikutustaitojen harjoittelua ja vertaistukea mahdollistavaa toimintaa.

Yksilöllinen moniammatillinen kuntoutus kestää enintään 15 vuorokautta (Kelan harkinnanvarainen yksilökuntoutus) tai 23 vuorokautta (Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Kuntoutukset toteutetaan useammassa jaksossa. Jaksojen ajankohdat sovitaan yksilöllisesti yhdessä asiakkaan kanssa. 

Kuntoutuksen asiantuntijat

Kuntoutuksen monipuolisesta sisällöstä vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat mm. erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, sosionomi sekä tarpeen mukaan muita asiantuntijoita, kuten neuropsykologi. 


Ihanien asiakkaidemme palautteita nepsy -kuntoutuksesta:

”Mahtavat ohjaajat! Mukava nippu materiaalia kotiin vietäväksi henkilölle, joka ei ymmärrä ADHD -lapsen elämästä tuon taivaallista.”

”Kiva, että kuntoutujaa tuettiin löytämään kaveri vapaa-ajalle. Hyvät tilat ja kaikkea kivaa tekemistä.”

”Kuntoutuksessa oikeasti ymmärrettiin nepsy -haasteita.”Missä ja milloin lasten yksilökuntoutusta järjestetään?

Järjestämme yksilöllistä kuntoutusta rentouttavissa kylpylä- ja hotellipuitteissa Oulussa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa, Nokian Scandic Edenissä ja Hyvinkään Hotelli Sveitsissä. Kuntoutuksen aloitusajankohta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutukseen voit osallistua kaikkialta Suomesta.

Oulu ja Nokia: Harkinnanvarainen kuntoutus ja Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Hyvinkää: Harkinnanvarainen kuntoutus


Miten kuntoutukseen haetaan?

1. Hakeaksesi kuntoutukseen tarvitset lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä. Lisätietoa hakemisesta löydät myös Kelan sivuilta.

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU104 tai  Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös Kelan asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta ”Kuntoutusratkaisut”) 


Ota yhteyttä, niin kerromme lisää:

Nokia:
Palvelupäällikkö Marjut Pienimäki
p. 040 194 2289
marjut.pienimaki@coronaria.fi

Hyvinkää:
Palvelupäällikkö Tiina Väntsi
p. 040 842 8196
tiina.vantsi@coronaria.fi

Oulu:
Palvelupäällikkö Tuula Mattila
p. 040 656 9462
tuula.mattila@coronaria.fi