Järjestämme Kelan kustantamaa kuntoutusta yli 18-vuotiaille asiakkaille, joilla on diagnosoitu tuki-ja liikuntaelinsairaus. Kuntoutusta järjestetään rentouttavissa kylpylähotellipuitteissa Nokialla ja Hyvinkäällä.

Mitä TULES-kuntoutuskurssit ovat?

TULES-kuntoutuskurssi on Kelan kustantamaa kuntoutusta tuki- ja liikuntaelinoireisille yli 18-vuotiaille aikuisille. Kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena kuntoutujan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioon ottaen.

Kuntoutus sopii henkilölle, joka kaipaa tiiviimpää, yhtäjaksoista kuntoutusta. Kuntoutuskurssit mahdollistavat keskittymisen omaan kuntoutumiseen kokonaisvaltaisesti ilman arjen kiireitä.

Kenelle TULES-kurssit ovat tarkoitettuja?

TULES-kuntoutuskurssit on suunnattu yli 3 kk kestäneistä tuki- ja liikuntaelinvaivoista, kuten selkä-, hartia-, polvi- tai alaraajakivuista kärsiville yli 18-vuotiaille aikuisille.

TULES-kursseilla on neljä eri kohderyhmää:

Kuntoutuksen sisältö ja toteutus

Kuntoutuksen keskeinen tavoite on, että saat omat voimavarasi käyttöön optimaalisesti. Kuntoutus kestää 15 vuorokautta ja se toteutetaan kolmessa (3) jaksossa. Kuntoutuskurssiin sisältyy ennakkoyhteydenotto ennen ensimmäisen kuntoutusjakson alkua ja 2–4 seurantayhteydenottoa kuntoutusjaksojen jälkeen. Kuntoutuskurssille osallistuu samaan aikaan 10 kuntoutujaa.

Useimmilla paikkakunnilla kuntoutus järjestetään upeissa hotelli- ja kylpylämiljöissä. Voit majoittua kuntoutusjaksolla hotellissa tai yöpyä kotonasi, oman valintasi mukaan. Kuntoutusjaksoon kuuluu kuntoutusohjelman lisäksi täysihoito sisältäen majoituksen ja ruokailut.

Kuntoutuksen asiantuntijat

Medifamilian TULES-kursseista vastaa moniammatillinen työryhmä. Meillä kanssasi kuntoutusjaksoilla työskentelevät mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, sosionomi, psykologi ja toimintaterapeutti.

Missä ja milloin TULES-kursseja järjestetään?

Kurssit järjestetään rentouttavissa kylpylähotellipuitteissa Nokialla Scandic Edenissä ja Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä. Kuntoutuksesta vastaavat Medifamilian ammattitaitoiset moniammatilliset tiimit.

Kurssien ajankohdat löydät Kelan kuntoutuskurssihausta.

Kirjoita Sairaus -hakukenttään ”Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet” ja Sanahaku -kenttään ”Medifamilia”. 

Miten TULES-kurssille haetaan?

1. Hakeaksesi kuntoutukseen tarvitset lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä.

Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä: Hakuohjeet kuntoutukseen. Lisätietoa hakemisesta löydät myös Kelan sivuilta.

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös Kelan asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta ”Kuntoutusratkaisut”)

Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme:

Asiakaspalvelun numero: 010 525 8801
Sähköposti: kuntoutus@coronaria.fi

MF-pienikuvitus-koivut