Tules -kuntoutuskurssit, aikuiset

Kuntoutusta järjestetään Nokialla, Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Sopisiko minulle?

TULES-kurssi on Kelan kustantamaa kuntoutusta tuki- ja liikuntaelinoireisille yli 18-vuotiaille aikuisille. Kuntoutus toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutujan yksilölliset tarpeet ja toiveet huomioon ottaen. Voit hakea kurssille, jos sinulla on diagnosoitu selkäsairaus, niskan, hartian, ylä- tai alaraajan tule-sairaus, jonka oireilu on kestänyt yli kolme kuukautta. Kuntoutus on pääosin ryhmämuotoista sisältäen sekä aktivoivia harjoituksia että ohjattuja ryhmäkeskusteluja.

TULES-kursseilla on neljä eri kohderyhmää:

Kuntoutuksen keskeinen tavoite on, että saat omat voimavarasi käyttöön optimaalisesti. Kuntoutus kestää 15 vuorokautta ja se toteutetaan kolmessa jaksossa. Kuntoutuskurssiin sisältyy ennakkoyhteydenotto ennen ensimmäisen kuntoutusjakson alkua sekä kuntoutusjaksojen jälkeen 24 seurantayhteydenottoa. Kuntoutuskurssille osallistuu samaan aikaan 10 kuntoutujaa.

Kenelle TULES-kurssi sopii?

Laitosmuotoiset TULES-kurssit toteutetaan ryhmämuotoisena kuntoutuksena. Useimmilla paikkakunnilla kuntoutus järjestetään upeissa hotelli- ja kylpylämiljöissä. Kuntoutuksen aikana majoitutaan hotellissa, mutta kuntoutujalla on mahdollisuus yöpyä myös kotonaan kuntoutuksen ajan.

Kuntoutus sopii henkilölle, joka kaipaa tiiviimpää ja yhtäjaksoista kuntoutusta. Laitoskurssit mahdollistavat keskittymisen omaan kuntoutumiseen kokonaisvaltaisesti ilman arjen kiireitä.

Kurssien ajankohdat löydät Kelan kuntoutuskurssihausta . Kirjoita ”Sairaus” -hakukenttään ”TUKI- JA LIIKUNTAELINTEN SAIRAUDET” ja ”Sanahaku” -kenttään Medifamilia. Kuntoutuksesta vastaavat Medifamilian kokeneet moniammatilliset tiimit.

Hakeminen

TULES-kurssille haetaan Kelan harkinnan varaisen kuntoutuksen kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin kirjoittaman B-lausunnon tai kuntoutussuunnitelman. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä kohdasta ”Hakuohjeet harkinnanvaraiseen kuntoutukseen”.

Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.
Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää:

Nokia

Tiimivastaava Ninni Vatula-Heikkinen
p. 040 671 5000
ninni.vatula@coronaria.fi

Hyvinkää
Tiimivastaava Marjo Niemi
p. 040 842 8196
marjo.niemi@coronaria.fi

Helsinki
Tiimivastaava Jaana Pylvänäinen
p. 044 045 0258
jaana.pylvanainen@coronaria.fi

MF-pienikuvitus-koivut