Yksilökuntoutusjaksot tules ja reumasairaille aikuisille

Järjestämme Kelan kustantamaa yksilökuntoutusta yli 18-vuotiaille asiakkaille, joilla on diagnosoitu tuki-ja liikuntaelin- tai reumasairaus ja asiakas tarvitsee tehostettua yksilöllistä kuntoutusta. Kuntoutusta järjestetään rentouttavissa hotellipuitteissa Oulussa, Nokialla ja Hyvinkäällä. 

Mitä aikuisten moniammatillinen yksilökuntoutus on?

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen tavoitteena on ylläpitää ja parantaa asiakkaan toimintakykyä, tukea arjessa jaksamista sekä opiskelu- ja työkykyä. Yhteistyössä asetetuissa tavoitteissa otamme huomioon asiakkaan yksilöllisen elämäntilanteen, voimavarat ja ajankohtaiset tarpeet sekä elämän muutosvaiheet.

Kuntoutuksesta saat:

Voit hakea moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, kun tarvitset tukea työ/opiskelu- ja toimintakykysi turvaksi ja sinulla on taustalla tuki- ja liikuntaelinsairaus tai reumasairaus.

Kenelle aikuisten yksilökuntoutus on suunnattu?

Aikuisten tuki- ja liikuntaelinkuntoutus sekä reumakuntoutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle henkilölle, joka tarvitsee moniongelmaisen sairausoireistonsa vuoksi yksilöllisesti ja moniammatillisesti toteutettavaa kuntoutusta. Sinulla on todettu tuki- ja liikuntaelimistön sairaus tai vamma ja/tai reumasairaus.

Lisäksi:

Moniammatilliseen yksilökuntoutukseen osallistuvan tulee olla itsenäinen päivittäisissä toiminnoissaan ja liikkumisessaan niin, että tarvetta jatkuvalle avustamiselle ei ole.

Myös läheinen, joka osallistuu tiiviisti arkeesi, voi hakea mukaan kuntoutukseen. Läheinen saa kuntoutuksessa tietoa ja tukea yhteiseen arjessa selviytymiseen. Kuntoutusta voidaan myöntää omaiselle enintään viiden (5) vuorokauden ajalle.

Yksilökuntoutuksen sisältö ja toteutus

Meillä Medifamiliassa tules-kuntoutus ja reumakuntoutus ovat aina tavoitteellisia. Ennen kuntoutuksesi alkua olemme sinuun yhteydessä, jolloin pääset asettamaan yhdessä omaohjaajasi kanssa yksilölliset kuntoutustavoitteesi, ja suunnittelemaan kuntoutuksen aikataulua yksilöllisten tarpeidesi ja toiveidesi mukaisesti. 

Kuntoutus on kestoltaan enintään 15 arkipäivää, joka jakautuu kolmeen viiden (5) päivän mittaiseen jaksoon. Kuntoutuskokonaisuus voi kestää enintään 1,5 vuotta.

Voit majoittua kuntoutusjaksolla hotellissa tai yöpyä kotonasi, oman valintasi mukaan. Kuntoutusjaksoon kuuluu kuntoutusohjelman lisäksi täysihoito sisältäen majoituksen, ruokailut sekä kylpylän/uimahallin ja kuntosalin vapaan käytön. Mikäli haluat käydä kuntoutuksessa päivisin ja yöpyä kotonasi, sinulle kuuluvat kuntoutusohjelman lisäksi lounas ja välipala.

Ohjelma kuntoutusjaksolla

Kuntoutusjaksojen päivittäinen ohjelma rakentuu erilaisista teemoista, jotka tukevat tavoitteitasi. Kuntoutuspäivät koostuvat sekä yksilöllisistä, että ryhmämuotoisista toiminnoista. Yksilölliset tapaamiset ja keskustelut käyt moniammatillisen työryhmän eri ammattilaisten kanssa.

Ryhmissä taas pääset liikkumaan eri tavoin muiden kuntoutujien kanssa ja saat tietoa hyvinvoinnin eri osa-alueista. Ryhmäkeskustelujen aiheina on mm. terveysliikunta, ravitsemus, hyvä uni sekä henkinen hyvinvointi. Ryhmissä pääset jakamaan myös kokemuksiasi muiden kuntoutujien kanssa ja saat arvokasta vertaistukea.

Väli- ja loppuseuranta kuntoutusjaksolla

Kuntoutusjaksoon sisältyy myös välitehtäviä, joiden tavoitteena on ylläpitää ja edistää arjen toimintakykyä. Näin koko kuntoutusajasta muodostuu eheä ja sinun tarpeisiisi vastaava kokonaisuus.

Kuntoutuksen päättyessä siihen kuuluu myös seurantayhteydenotto, jonka tarkoituksena on tukea ja varmistaa arkesi sujuminen myös kuntoutuksen jälkeen.


Asiakkaiden yksilökuntoutuskokemuksia:

”Kuntoutusjaksolta sai paljon uusia ideoita, näkökulmia ja tsemppiä liikkumiseen.”

”Kunto ja yleinen vireystila on parantunut. Sain paljon uusia ohjeita ja vinkkejä arkeen.”

”Todella ammattitaitoista ja motivoivaa. Psykologin ryhmäkeskustelu oli antoisa ja mielenkiintoinen.”

”Selän liikkuvuus ja päivittäinen kipu on vähentynyt kuntoutuksen myötä.”

”Ilmainen iltaohjelma oli huippu juttu. Pääsi kuntosalille, uimaan ja ryhmäliikuntaan ilmaiseksi.”

”Omaisena olen saanut osallistua yhdessä kuntoutujan kanssa ja päässyt mukaan hyvin. Olo oli erittäin tervetullut.”

”Hauska kuntoutusjakso ja rento meininki. Kiitos ammatillisesta, ystävällisestä ja ymmärtäväisestä ohjauksesta.”


Kuntoutuksen asiantuntijat

Medifamilian aikuisten yksilökuntoutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu mm. erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, sosionomi, psykologi ja toimintaterapeutti. Kuntoutuksen aikana tukenasi toimii myös omaohjaaja, joka on yksi moniammatillisen työryhmän jäsenistä.

Missä ja milloin aikuisten yksilökuntoutusta järjestetään?

Järjestämme yksilöllistä kuntoutusta Oulussa Kempeleen Zemppi-Keskuksessa, Nokian kylpylähotelli Scandic Edenissä ja Hyvinkään Hotelli Sveitsissä. Kuntoutuksen aloitusajankohta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kuntoutukseen voit osallistua kaikkialta Suomesta.

Miten aikuisten yksilökuntoutukseen haetaan?

1. Hakeaksesi kuntoutukseen tarvitset lääkärin B-lausunnon tai vastaavat tiedot sisältävän lääketieteellisen selvityksen. Lausunnon voi hakea esimerkiksi hoitavalta lääkäriltä. Tarkemmat hakuohjeet löydät täältä: Hakuohjeet kuntoutukseen. Lisätietoa hakemisesta löydät myös Kelan sivuilta.

2. Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta, lomakkeella KU132. Hakemuksen liitteeksi tulee laittaa lääkärin B-lausunto. Kirjoita kohtaan palveluntuottaja ”Medifamilia”.

3. Hakemus sekä liitteet postitetaan Kelaan osoitteeseen: Kela, PL 10, 00056 KELA.

Voit toimittaa hakemuksen liitteineen myös Kelan asiointipalvelussa viestinä. Asiointipalveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos tarvitset tukea hakemuslomakkeen täyttämisessä, voit soittaa Kelan kuntoutuksen numeroon 020 692 205.

Kelan kuntoutuksen palvelunumerosta puh. 020 692 205 voit myös tiedustella hakemuksien käsittelyaikojen pituutta ja oman päätöksen tilaa. Voit tarkistaa ajankohtaisen tilanteen myös Kelan sivuilta https://www.kela.fi/kasittelyajat (Valitse alasvetovalikosta ”Kuntoutusratkaisut”)

Mikäli läheisesti haluaa osallistua kuntoutukseen, kuntoutushakemukseen tulee lisätä perustelut läheisen osallistumisesta. Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti. 


Kuntoutus on paljon muutakin kuin jumppaa – Satu ja Tanja löysivät kuntoutusjaksolta ystäviä ja uutta kipinää elämään

Tules- ja reumasairaan kivut hallintaan yksilökuntoutuksessa

Kempeleen Zemppi-keskus on monipuolinen kuntoutuspaikka


Ota yhteyttä, autamme mielellämme:

Asiakaspalvelun numero: 010 525 8801
Sähköposti: kuntoutus@coronaria.fi