Yksilökuntoutusjaksot tules- ja reumasairaille, aikuiset

Kuntoutusta järjestetään Oulussa, Nokialla ja Hyvinkäällä.

Aikuisten tules- ja reumasairauksien moniammatillinen yksilökuntoutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle henkilölle, joka tarvitsee moniongelmaisen sairausoireistonsa vuoksi yksilöllisesti ja moniammatillisesti toteutettavaa kuntoutusta. Voit hakea moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, kun tarvitset tukea työ/opiskelu- ja toimintakykysi turvaksi ja taustalla on tuki- ja liikuntaelin- tai reumasairaus.

Myös läheinen, joka osallistuu tiiviisti arkeesi, voi hakea mukaan kuntoutukseen. Läheinen saa kuntoutuksessa tietoa ja tukea yhteiseen arjessa selviytymiseen. Kuntoutusta voidaan myöntää omaiselle enintään viiden (5) vuorokauden ajalle. Kuntoutus toteutetaan avomuotoisena tai laitosmuotoisena kuntoutuksena.

Medifamiliassa aikuisten moniammatillista yksilökuntoutusta toteuttaa moniammatillinen työryhmä. Meillä kanssasi kuntoutusjaksoilla työskentelevät muun muassa erikoislääkäri, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, sosionomi, psykologi ja toimintaterapeutti. Kuntoutuksen aikana tukenasi toimii omaohjaaja, joka on yksi moniammatillisen työryhmän jäsenistä.

Kenelle moniammatillinen yksilökuntoutus on suunnattu?

Voit hakea moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, jos olet yli 18-vuotias ja sinulla on todettu tuki- ja liikuntaelimistön sairaus tai vamma ja/tai reumasairaus, johon liittyy moniammatillisesti toteutettavan yksilöllisen kuntoutuksen tarve.

Lisäksi:

Moniammatilliseen yksilökuntoutukseen osallistuvan tulee olla itsenäinen päivittäisissä toiminnoissaan ja liikkumisessaan, eikä tarvetta jatkuvalle avustamiselle ole.

Mitä moniammatillinen yksilökuntoutus on?

Moniammatillisessa yksilökuntoutuksessa kuntoutuja saa tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen. Lisäksi kuntoutuksessa vahvistetaan kuntoutujan voimavaroja ja valmiuksia osallistua monipuolisesti eri toimintoihin omassa elinympäristössään.

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen tavoitteena on ylläpitää ja parantaa asiakkaan toimintakykyä sekä tukea arjessa jaksamista, opiskelu- ja työkykyä. Yhteistyössä asetetut tavoitteet ottavat huomioon asiakkaan yksilöllisen elämäntilanteen, voimavarat ja ajankohtaiset tarpeet sekä elämän muutosvaiheet.

Kuntoutusjakso

Kuntoutus on kestoltaan enintään 15 arkipäivää, joka jakautuu kolmeen viiden (5) päivän mittaiseen jaksoon. Kuntoutuskokonaisuus voi kestää enintään 1,5 vuotta.

Voit majoittua kuntoutusjaksolla hotellissa tai yöpyä myös kotonasi. Kuntoutukseen majoituksella kuuluu kuntoutusohjelman lisäksi täysihoito sisältäen majoituksen, ruokailut sekä kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön.

Mikäli haluat käydä kuntoutuksessa päiväseltään ja yöpyä kotona, voit osallistua kuntoutukseen avomuotoisesti. Tuolloin sinulle kuuluvat kuntoutusohjelman lisäksi lounas ja välipala.

Mitä moniammatillinen yksilökuntoutus sisältää?

Ennen kuntoutuksesi alkamista olemme sinuun ennakkoon yhteydessä, jolloin pääset osallistumaan kuntoutuksesi suunnitteluun sekä aikataulutuksen että yksilöllisten tarpeidesi osalta. Meillä Medifamiliassa kuntoutuksesi on aina tavoitteellista. Kuntoutuksen alussa pääset asettamaan yhdessä omaohjaajasi kanssa yksilölliset kuntoutustavoitteesi GAS-menetelmän mukaisesti. Kuntoutukseen sisältyy myös välitehtäviä, joiden tavoitteena on ylläpitää ja edistää arjen toimintakykyä. Näin koko kuntoutusajasta muodostuu eheä ja sinun tarpeisiisi vastaava kokonaisuus.

Toteutamme luonasi kotikäynnin, mikäli se yhdessä nähdään ehdottoman tarpeelliseksi. Kuntoutuksen päättymisvaiheessa kuntoutukseen kuuluu myös seurantayhteydenotto, jonka tarkoituksena on tukea ja varmistaa arkesi sujuminen myös kuntoutuksen jälkeen.

Kuntoutusjaksojen päivittäinen ohjelma rakentuu erilaisista teemoista, jotka tukevat tavoitteitasi. Kuntoutuspäivät koostuvat sekä yksilöllisistä, että ryhmämuotoisista toiminnoista. Yksilöllisiä tapaamisia sinulla on moniammatillisen työryhmän ammattilaisten kanssa. Ryhmissä pääset liikkumaan eri tavoin muiden kuntoutujien kanssa ja saat tietoa hyvinvoinnin eri osa-alueista. Keskusteluryhmien aiheina on muun muassa terveysliikunta, ravitsemus, hyvä uni sekä henkinen hyvinvointi. Muiden kuntoutujien kanssa pääset jakamaan kokemuksiasi ja saat vertaistukea.

Miten kuntoutukseen haetaan?

Kuntoutukseen haetaan Kelan harkinnanvaraisen kuntoutuksen kautta. Hakemuksen liitteeksi tarvitset lääkärin kirjoittaman B-lausunnon tai kuntoutussuunnitelman. Katso tarkemmat hakuohjeet täältä kohdasta ”Hakuohjeet harkinnanvaraiseen kuntoutukseen”.

Mikäli läheisesti haluaa osallistua kuntoutukseen, kuntoutushakemukseen tulee lisätä perustelut läheisen osallistumisesta. Autamme mielellämme myös hakuprosessissa. Yhteystiedot löydät alta.
Päätöksen kuntoutuksesta tekee Kela, joka myös ilmoittaa asiasta sinulle sekä meille Medifamiliaan kirjallisesti.

Ota yhteyttä ja kerromme lisää:

Nokia:
Tiimivastaava Ninni Vatula-Heikkinen
p. 040 671 5000
ninni.vatula@coronaria.fi

Hyvinkää:
Tiimivastaava Marjo Niemi
p. 040 842 8196
marjo.niemi@coronaria.fi

Oulu:
Tiimivastaava Virve Heikkilä
p. 050 591 5784
virve.heikkila@coronaria.fi