Yksilöllistä kuntoutusta  tules- ja reuma- sekä yleis- ja neurologisilla jaksoilla Oulussa, Nokialla, Hyvinkäällä ja Helsingissä

Yksilölliset kuntoutusjaksot (harkinnanvarainen ja vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen moniammatillinen yksilökuntoutus) ovat ensisijaisia kuntoutusmuotoja sekä lapsille että aikuisille, kun

Kuntoutuksen pituus on 10-16 (harkinnanvarainen) tai 10-23 (vaativa) vuorokautta. Kuntoutus voidaan toteuttaa avo- tai laitosmuotoisena, kahdessa tai kolmessa jaksossa.

Yksilölliset kuntoutusjaksot ovat Kelan kustantamia. Oheisista linkeistä löydät Kelan palvelusta kertovat esitteet sekä harkinnanvaraisesta että vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilökuntoutus jaksoista

Yksilölliset kuntoutusjaksot Medifamiliassa

Vuosina 2020–2022 järjestämme harkinnanvaraista yksilökuntoutusta Oulun Break Sokos Hotel Edenissä, Nokian Scandic Edenissä sekä Hyvinkään Hotelli Sveitsissä.

Vuosina 2019-2021  järjestämme vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilökuntoutusta sekä Oulun että Nokian Edenissä

Medifamilia kuntouttaa kylpylähotelleissa eri puolella Suomea

Oulussa Medifamilian yksilöllisten kuntoutusjaksojen paikkana on Break Sokos Hotel Eden,  Nokialla Scandic Edenissä ja Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä.

Upea kylpylähotellit sijaitsevat mitä parhaimmilla paikoilla. Meri, puistot ja muu ympäröivä kaunis luonto yhdessä vaivattoman hotellielämän kanssa tarjoavat hyvät eväät pysähtyä pohtimaan ja löytämään keinoja toimivan arjen rakentamiseksi.

Medifamilian moniammatillisissa, erikoislääkäri johtoisissa tiimeissä kuntoutusta toteuttavat mm. fysioterapeutit, toimintaterapeutit, sairaanhoitajat, psykologit ja sosiaalialan ammattilaiset.

Kuntoutusjaksoille kutsutaan samanaikaisesti useita kuntoutujia, jotka ovat samankaltaisessa elämäntilanteessa. Tällöin myös vertaistuki on mahdollista.

Yksilölliset kuntoutusjaksot tukevat ja täydentävät kuntoutujan saamaa muuta kuntoutusta. Näemme arvokkaana yhteistyön muiden kuntoutujan arjen selviytymistä tukevien henkilöiden kanssa.

Erityistä aikuisten kuntoutuksessa

Myös perheenjäsen tai muu omainen on tervetullut viideksi vuorokaudeksi mukaan kuntoutukseen. Omaisen osallistumisen tarkoitus on antaa tietoa, tukea ja voimavaroja, joita tarvitaan perheenjäsenen sairauden arkielämään tuomissa haasteissa. Tarve omaisten osallistumiseen on syytä mainita perusteluineen myös hoitavan lääkärin suosituksessa kuntoutukseen (esim. B-lausunto tai kuntoutussuunnitelma).